Dit første styregruppemøde

Som projektleder er det første styregruppemøde et vigtigt møde. Mødet skal være sikkert kørt, da det er grundlaget for dit projekt. Peter G. Harboe giver dig i denne video nogle håndgreb til at drive et godt styregruppemøde.

Dit første styregruppemøde er et møde, der skal være sikkert kørt, fordi det er det, der er grundlaget for dit projekt. Her får du nogle håndgreb til at drive et godt styregruppemøde.

  1. Det første spørgsmål, du skal stille dig selv, er, om du har haft kontakt med styregruppemedlemmerne? Det er nemlig vigtigt, at du ved, hvilket udbytte de vil have, og at du er bevidst om, hvilke andre projekter, de driver, der kunne kollidere med dit projekt.
  2. Det næste, du skal spørge dig selv om, er, om du har læst dokumenterne omkring projektet kritisk? Så du undgår, at der er overoptimisme eller ikke er ordentlig realisme i dit projekt.
  3. Inden selve mødet skal du sørge for at tjekke op på det lokale, mødet skal holdes i. Har du lavet en bordopstilling, der passer til deltagerne? Ved du om du kan koble din pc på og vise dine power points?
  4. Og lige før mødet – kommer du til tiden? Kommer du sådan, at du ejer lokalet, og du ejer mødet?
  5. Under selve mødet, skal du holde fast ved, at mødet drejer sig om beslutninger. Et styregruppemøde er forberedt til beslutninger. Det er meget vigtigt, at du holder fast i dette, så mødet ikke ender i brainstorming eller for mange alternativer. Beslutninger er det, du er kommet for at drive det her møde frem til.
  6. Når mødet er færdigt, skal der skrives et referat, som skal foreligge hurtigt og være præcist med ansvar og deadlines.

Om Peter G. Harboe

Peter G. Harboe er underviser og forsker på VIA University College. Peter er cand.merc. og underviser på Diplomuddannelsen i projektledelse en række moduler herunder metodefag, strategi og porteføljeledelse.

Peter har mere end 25 års erfaring fra projekter i dansk erhvervsliv og er ekspert i projektledelse, branding og markedsføring. Han er blogger, debattør og forfatter.

Mere inspiration

Sådan indarbejder du bæredygtige elementer i dine projekter
Artikel Gå til siden
Du skal lede dit projekt bæredygtigt – men hvad betyder det?
Artikel Gå til siden
Den hybride fremtid: Hvordan fastholder vi engagementet?
Podcast Gå til siden
Forholder du dig til bæredygtighed i dine projekter?
Artikel Gå til siden
Når I kalder det for et projekt, hvad mener I så egentlig?
Artikel Gå til siden