Derfor skal du tage en efteruddannelse

Hvorfor skal du tage en efteruddannelse? Læs med her, og bliv klogere på, hvad du vil få ud af at efteruddanne dig. Du kan fx blive opdateret på ny viden og færdigheder, øge din værdi på arbejdsmarkedet og leve op til nye kompetencekrav i dit job.

Valg af efteruddannelse

7 grunde til at du skal efteruddanne dig

Der er flere forskellige ting, der kan motivere dig til at tage efteruddannelse. Du kan øge din værdi på arbejdsmarkedet, du kan få ny opdateret viden og færdigheder og leve op til nye kompetencekrav i dit job. Ja, der er mange gode grunde til at blive opkvalificeret, men det er ofte individuelt, hvorfor lige netop du har brug for og lyst til at efteruddanne dig.

Teknologisk Institut og Højbjerre Brauer Schultz har på vegne af Styrelsen for Forskning og Uddannelse i december 2019 udarbejdet en rapport, der sætter spot på de mest gængse motivationsfaktorer for at tage en efteruddannelse. Med udgangspunkt i deres rapport får du her listet 7 gode grunde til, hvorfor det betaler sig at tage en efteruddannelse.

1. Få ny opdateret viden og færdigheder

Er du up-to-date med din viden og færdigheder? Det er der rigtig mange, der ikke føler, og netop derfor tager de en efteruddannelse. Efteruddannelse gør, at du kan løse dine opgaver på en ny og smartere måde. Det kan være, du har behov for mere udfordring på arbejdspladsen, men du mangler nogle færdigheder til at kunne påtage dig disse.

2. Øg din værdi på arbejdsmarkedet

Hvordan skal din fremtidige karriere se ud? Med en højere markedsværdi kan du selv bestemme. Få de opgaver, du finder mest interessante, stil højere krav til din løn, projekter og arbejdsvilkår. Det lyder godt, ikke? Men hvordan får du en højere markedsværdi? Det kan du få ved at tage efteruddannelse.

3. Lev op til nye kompetencekrav i dit job

Er der kommet nye kompetencekrav i dit job? Med andre ord: Efterspørger din arbejdsgiver nogle andre kompetencer end dem, du har nu? Og vil du gerne leve op til de nye krav? Når du efteruddanner dig, får du nye redskaber og udvider dine kompetencer – alt sammen noget der gør, at du kan levere det, din arbejdsgiver efterspørger af dig i dag, i morgen og i fremtiden.

4. Skift job eller branche

Går du og drømmer om at skifte job? Måske helt skifte til en anden virksomhed? Måske endda skifte branche og arbejde med noget uvant og mere udfordrende? Så kan det meget vel ske, at det er nødvendigt for dig at tage noget efteruddannelse for at kunne få drømmejobbet. Efteruddannelse bliver hermed springbrættet til noget helt nyt.

5. Bliv forfremmet

Kunne du godt tænke dig at blive forfremmet i den virksomhed, du arbejder i? Når du tager en efteruddannelse, bliver du klogere og får ny viden. På den måde kan du vise din leder, at du er ambitiøs og i stand til at varetage de opgaver, der kræves af dig i den nye stilling. Når du bliver forfremmet, medfølger der et større ansvar, og du kan hermed forhandle dig til en højere løn.

6. Skift stilling

Er du kørt fast i de samme rutiner og opgaver i jobbet? Måske ønsker du ligesom mange andre at skifte til en anden stilling inden for den virksomhed, du arbejder i? Men du mangler de færdigheder og kompetencer, den nye stilling kræver. Det kan du få ved at tage en efteruddannelse, så dit ønske om et skifte kan blive realiseret.

7. Bliv mere attraktiv for din virksomhed

Flere og flere virksomheder ønsker, at deres ansatte efteruddanner sig. Er det også tilfældet med den virksomhed, du arbejder i? For virksomheder har det stor værdi, at deres ansatte bliver opkvalificeret, da det giver nye muligheder for virksomheden. Derfor kan du gøre dig selv mere attraktiv for virksomheden ved at efteruddanne dig.

Tag en efteruddannelse i det tempo, der passer dig

Som du har kunnet læse, er der flere forskellige faktorer, der kan motivere dig til at tage en efteruddannelse.

Overvejer du at efteruddanne dig? Så kan du hos VIA tage en akademi- eller diplomuddannelse. Hvilken én der passer til dig, afhænger af din uddannelsesbaggrund og faglige interesser. Du tilmelder dig kun ét uddannelsesmodul ad gangen, og du bestemmer på den måde selv, hvilket tempo du vil tage uddannelsen i. En hel akademi- eller diplomuddannelse skal blot være færdiggjort inden for 6 år – de fleste bruger typisk 2-3 år. Er du ikke interesseret i at tage hele uddannelsen, kan du også blot tage enkelte moduler fra uddannelserne – et kompetenceløft der giver dig de specifikke kompetencer, du har brug for lige nu og her.

VIA University College er en af Nordens største udbydere af efter- og videreuddannelse. Derfor finder du et hav af forskellige kurser og efteruddannelser inden for en hel række forskellige faglige områder som fx:

Muligheder er der nok af. Og der er ingen tvivl om, at en efteruddannelse kan åbne mange nye muligheder - også for dig. 

Få vejledning og rådgivning om dine uddannelsesmuligheder

Har du nogle specifikke spørgsmål, du gerne vil have svar på, eller vil du gerne have en snak om de forskellige muligheder for efteruddannelse på VIA University College? Så står vores studie- og karrierevejledere altid klar til at hjælpe dig.

Mere inspiration

Bekymret for eksamen på efteruddannelsen? Få studievejlederens 5 gode råd
Artikel Gå til siden
Hvorfor taler vi om livslang læring?
Artikel Gå til siden
Sådan får du tid til at tage en efteruddannelse
Artikel Gå til siden
Efteruddannelse: Få styr på hvem der skal betale og hvordan
Artikel Gå til siden