Video

Dix-Hallpike test

Michael Smærup, fysioterapeut og underviser hos VIA University College, demonstrerer i denne video Dix-Hallpike testen, der anvendes i forbindelse med test og behandling af øresten. Testen foretages af fx fysioterapeuter og speciallæger. Løse øresten er ofte årsag til svimmelhed og balanceproblemer hos fx ældre mennesker.

 

Dette er en gengivelse af, hvad der bliver fortalt i videoen.

I videoen herover kan du se en demonstration af Dix-Hall manøvren. Fysioterapeut Michael Smærup viser præcis, hvordan man skal gøre.

"Jeg roterer patientens hoved cirka 45 grader til den side, du tester. Det vil sige, at jeg tester højre øre i dette tilfælde. Så får jeg patienten tilbage i en cirka 20 grader ekstension. Det jeg så kigger efter her er, om der er nystagmus. Hvis der er rotatorisk, opadslående nystagmus, er der tale om øresten i den posteriore buegang. Hvis der er rotatorisk, nedadslående nystagmus, er der tale om øresten i den anteriore buegang".

Dette er således Dix-Hallpike testen, der bruges til behandling af øresten.

Mere inspiration

Bliv praktikvejleder for socialrådgiverstuderende – få 7 grunde her

Er du praktikvejleder for socialrådgiverstuderende? Eller har du et ønske om at blive det? Så er praktikvejlederuddannelsen noget for dig! Læs hvorfor.

Gå til siden

Børnemindmapping - inddrag barnet med samtalemetoden

Børnemindmapping er en samtalemetode, der hjælper dig med at sætte barnets fortællinger og perspektiv i fokus. Læs her, hvordan du kan bruge det i dit job.

Gå til siden

Psykosocial rehabilitering: Lev op til kravene og understøt recovery

Bliv klogere på de krav, som tilsynet vurderer et bosted ud fra. 3 metoder inden for socialpædagogik til at opnå kravene og understøtte borgernes recovery.

Gå til siden

6 grunde til at tage en sundhedsfaglig diplomuddannelse

Kan dine kompetencer følge med forandringer i dit arbejdsliv i sundhedsvæsnet? Bliv klogere på, hvorfor du skal tage en sundhedsfaglig diplomuddannelse.

Gå til siden