Video

Projektleder - kend dit team

Lektor Niels Hannemose skitserer i denne video, de tre ting, du som projektleder skal være opmærksom på, når du skal motivere dine projektmedarbejdere – personprofiler, teamprofil og samspillet i projektets tre faser.

 

Som projektleder er der tre ting, du skal være opmærksom på, for bedst muligt at kunne arbejde med at motivere dine projektmedarbejdere.

For det første skal du have kendskab til dine projektmedarbejdere som mennesker. Det handler altså om at kende deres personprofil. Vi ved nemlig, at forskellige personprofiler motiveres af forskellige ting - nogle motiveres og stimuleres af kontrol og styring, andre af anerkendelse og accept. Nogle trigger mere på stabilitet og uforanderlighed og andre mere på kvalitet.

Den anden ting er, at når mennesker går ind i en gruppe eller i et team, så skal du være opmærksom på deres team- eller gruppeprofil. Denne kan du kortlægge ved at se på, hvad er det for en type adfærd de forskellige projektmedarbejdere bærer med ind i din gruppe.

For det tredje skal du være opmærksom på, at alle mennesker performer eller arbejder forskelligt i forhold til projektets faser. Vi ved, at der i ethvert projekt er en opstartsfase, drift og vedligehold, hvorefter vi slutter af med evaluering og afslutning. Nogle mennesker arbejder mere motiveret og engageret i den første fase, nogle i den anden og andre i den tredje fase.

Om Niels Hannemose

Cand.phil. Niels Hannemose er underviser hos VIA University College og underviser i ledelse og kommunikation på Diplom i Projektledelse. Niels har mange års erfaring som konsulent i at udvikle organisationer inden for ledelse, kommunikation og samarbejde. Han er en erfaren proceskonsulent og har gennem mere end 10 år har trænet og coachet ledere og specialister. 

Mere inspiration

Findes der én best practice i projektledelse?

Der findes mange gode klassiske værktøjer til projektplanlægning og projektledelse. Men hvad gør du, hvis planen alligevel ikke holder?

Gå til siden

Sådan laver du en god projektbeskrivelse

Denne artikel fortæller, hvorfor projektbeskrivelsen er et godt afsæt for kommunikationen i og omkring dit projekt. Få tips til hvad den kan indeholde.

Gå til siden

Målhierarki: Sæt mål op for dit projekt

I denne artikel bliver du præsenteret for, hvad et målhierarki er, og hvordan du skaber et godt overblik over projektets målsætninger. Læs mere lige her!

Gå til siden

Projekttrekanten: Et redskab til at lede opad

Bag et vellykket projekt gemmer sig en velbalanceret projekttrekant. Find ud af, hvordan du kan bruge trekanten til at lede opad i dit projekt.

Gå til siden