Video

Projektleder - kend dit team

Lektor Niels Hannemose skitserer i denne video, de tre ting, du som projektleder skal være opmærksom på, når du skal motivere dine projektmedarbejdere – personprofiler, teamprofil og samspillet i projektets tre faser.

Som projektleder er der tre ting, du skal være opmærksom på, for bedst muligt at kunne arbejde med at motivere dine projektmedarbejdere.

For det første skal du have kendskab til dine projektmedarbejdere som mennesker. Det handler altså om at kende deres personprofil. Vi ved nemlig, at forskellige personprofiler motiveres af forskellige ting - nogle motiveres og stimuleres af kontrol og styring, andre af anerkendelse og accept. Nogle trigger mere på stabilitet og uforanderlighed og andre mere på kvalitet.

Den anden ting er, at når mennesker går ind i en gruppe eller i et team, så skal du være opmærksom på deres team- eller gruppeprofil. Denne kan du kortlægge ved at se på, hvad er det for en type adfærd de forskellige projektmedarbejdere bærer med ind i din gruppe.

For det tredje skal du være opmærksom på, at alle mennesker performer eller arbejder forskelligt i forhold til projektets faser. Vi ved, at der i ethvert projekt er en opstartsfase, drift og vedligehold, hvorefter vi slutter af med evaluering og afslutning. Nogle mennesker arbejder mere motiveret og engageret i den første fase, nogle i den anden og andre i den tredje fase.

Om Niels Hannemose

Cand.phil. Niels Hannemose er underviser hos VIA University College og underviser i ledelse og kommunikation på Diplom i Projektledelse. Niels har mange års erfaring som konsulent i at udvikle organisationer inden for ledelse, kommunikation og samarbejde. Han er en erfaren proceskonsulent og har gennem mere end 10 år har trænet og coachet ledere og specialister. 

Mere inspiration

Projektledelse: Vandfaldsmodel eller agile metoder – hvad bør du gribe ud efter?

Du skal både kunne mestre simple værktøjer som vandfaldsmodellen og de agile metoder. Artiklen her forklarer hvilke værketøjer, du skal bruge hvornår.

Gå til siden

Projektledelse: Skab følgeskab blandt kolleger og få medvind i projektet

Vidste du, at opbakning blandt kolleger er en forudsætning for succes i dit projekt? Her får du gode råd til, hvordan du kan skabe følgeskab og få medvind!

Gå til siden

Procesledelse: Hvorfor er det en af tidens vigtigste ledelseskompetencer?

Hvad er det procesledelse kan ift. til de mere traditionelle ledelsesformer? Læs med her og find ud af, hvordan du kan gøre brug af procesledelse.

Gå til siden

Effektive procesværktøjer til at udøve procesledelse

Hvilke procesværktøjer og procesøvelser er bedst at anvende? Få bud på teknikker og metoder til en succesfuld start og god struktur for din procesledelse.

Gå til siden