Artikel

Projektlederuddannelser - kend de forskellige adgangskrav

Vær opmærksom på, at de forskellige uddannelser og tilbud om kompetenceudvikling for projektledere har forskellige adgangskrav.

Projektlederuddannelse og adgangskrav

Adgangskravene til de formelle uddannelser i det offentlige uddannelsessystem som akademi- og diplomuddannelser samt moduler herfra er de samme i hele uddannelsessystemet. Adgangskravene til uddannelsesforløb hos private udbydere - såvel korte som længere forløb - kan derimod variere. Du kan få det helt forkromede overblik over og beskrivelser af de mange forskellige projektlederuddannelser her.

Projektlederkurser

For de fleste kurser på markedet er der ingen adgangskrav – hverken til uddannelsesniveau eller til din erfaring som projektleder. Hos mange private udbydere får du også papir på, at du har gennemført kurset. Dette kan du bruge på dit CV. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan bruge papiret alene som adgangsbillet til andre uddannelser i det formelle uddannelsessystem.

Certificeringer

Certificeringer som PRINCE2, IPMA, PMI mv. har forskellige adgangskrav. Nogle certificeringer kan du begynde på som ny projektleder, mens andre kræver, at du har erfaring med projektledelse. Få en nærmere beskrivelse af de forskellige certificeringer, du bør kende til som projektleder, lige her

Kompetencegivende projektuddannelse på akademiniveau

Det offentlige formelle uddannelsessystem er bygget op i lag, som du kan se i figuren på næste side. For at få direkte adgang til en projektlederuddannelse på akademiniveau eller fagmoduler herfra skal du have afsluttet en af følgende uddannelser:

  • Erhvervsuddannelse
  • Gymnasial uddannelse

Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring.

Har du ikke en afsluttet adgangsgivende uddannelse, skal du dog ikke miste modet, for du kan alligevel godt have kompetencerne til at søge ind på uddannelsen. Gennem en realkompetencevurdering kan du nemlig blive vurderet på de faglige og personlige kompetencer, som dit arbejds- og fritidsliv har givet dig. Læs mere om realkompetencevurdering i artiklen: Opfylder du ikke adgangskravene? Så bliv realkompetencevurderet

Guide  Få overblik over mulighederne med den ultimative uddannelsesguide for  projektledere Download guiden her!

Kompetencegivende projektlederuddannelse på diplomniveau

Det offentlige formelle uddannelsessystem er bygget op i lag, som du kan se i figuren nedenfor. For at få direkte adgang til en projektlederuddannelse på diplomniveau eller fagmoduler herfra skal du have afsluttet en af følgende uddannelser:

  • Akademi- eller erhvervsakademiuddannelse
  • Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
  • Kandidat fra universitetet

Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring.

Har du ikke en afsluttet adgangsgivende uddannelse, skal du dog ikke miste modet, for du kan alligevel godt have kompetencerne til at søge ind på uddannelsen. Gennem en realkompetencevurdering kan du nemlig blive vurderet på de faglige og personlige kompetencer, som dit arbejds- og fritidsliv har givet dig.

Sådan ser vores formelle uddannelsessystem ud

uddannelsessystemet

Mere inspiration

Projektledelse: Vandfaldsmodel eller agile metoder – hvad bør du gribe ud efter?

Du skal både kunne mestre simple værktøjer som vandfaldsmodellen og de agile metoder. Artiklen her forklarer hvilke værketøjer, du skal bruge hvornår.

Gå til siden

Projektledelse: Skab følgeskab blandt kolleger og få medvind i projektet

Vidste du, at opbakning blandt kolleger er en forudsætning for succes i dit projekt? Her får du gode råd til, hvordan du kan skabe følgeskab og få medvind!

Gå til siden

Procesledelse: Hvorfor er det en af tidens vigtigste ledelseskompetencer?

Hvad er det procesledelse kan ift. til de mere traditionelle ledelsesformer? Læs med her og find ud af, hvordan du kan gøre brug af procesledelse.

Gå til siden

Effektive procesværktøjer til at udøve procesledelse

Hvilke procesværktøjer og procesøvelser er bedst at anvende? Få bud på teknikker og metoder til en succesfuld start og god struktur for din procesledelse.

Gå til siden