Video

Fordele og ulemper ved brug af teknologi i pleje af borgere med demens

De teknologiske muligheder inden for demens, pleje og omsorg er mangfoldige – vi kan stort set alt i dag. Men bare fordi vi kan – bør vi, og skal vi så også gøre det? Rikke Gregersen, docent, ph.d. og forskningsleder belyser de fordele og ulemper, der ligger i brugen af teknologi i pleje af borgere med demens.

 

 

Dette er en gengivelse af, hvad der bliver fortalt i videoen.

De teknologiske muligheder inden for demens, pleje og omsorg er mangfoldige. Vi kører faktisk på et tog, som er svært at stoppe igen, for vi kan stort set alt i dag. Sådan fortæller Rikke Gregersen, docent, ph.d. of forskningsleder om de teknologiske muligheder inden for demens.

Teknologien kan utvivlsomt bidrage til, at borgeren kan være selvhjulpen og dermed kan blive i eget hjem i længere tid, hvilket kan give dem en større livskvalitet.

Teknologierne kan både hjælpe borgeren med demens, men også deres pårørende. Eksempelvis ved hjælp af apps.

Rikke Gregersen fortæller også om de risici, der er ved brugen af teknologi. Der er både nogle juridiske og etiske fordringer, som man skal være særlige opmærksomme på, da det er utrolig vigtigt at sikre retssikkerheden for de her mennesker.

Om Rikke Gregersen

Rikke Gregersen forsker i behandling af mennesker med demens. Hun er tilknyttet Demensalliancen og EUs forskningssamarbejde Interdem.

Hun har særlig viden om:

  • Demenssygdomme: symptomer, årsager og behandling
  • Psykosociale metoder og værdighed
  • Pårørendes behov og aflastning
  • Samarbejde med Kina om uddannelse af personale til demenspleje
  • CST (kognitiv stimulationsterapi)

Se Rikkes ekspertprofil

Mere inspiration

Demensramte i bedre trivsel

Model for målrettet pleje øger livskvaliteten hos plejehjemsbeboere med demens. Målrettet indsats kan reducere BPSD-symptomer hos demensramte. Læs hvordan

Gå til siden

Ernæring og demens

Mennesker med demens lider ofte af fejlernæring. Hvad du kan gøre for at forebygge det? Få svar i videoen.

Gå til siden

Fald er en trussel mod den ældres liv

Fald fører ofte til store mobilitetsbegrænsninger. Lektor Michael Smærup fortæller her om de store konsekvenser og om vigtigheden af faldforebyggelse.

Gå til siden

Demens og madlavning

Demensramte har stor risiko for fejlernæring. Lektor Trine Vase Bendtsen fortæller om initiativer ved indkøb og madlavning, der kan mindske problemet.

Gå til siden