Ny leder? Start din lederudvikling med en diplomuddannelse i ledelse

Overgangen fra medarbejder til leder kan være udfordrende. Med en diplomuddannelse i ledelse - målrettet nye ledere bliver du hjulpet godt på vej. Igennem uddannelsen får du viden og værktøjer til at finde din vej som ny leder.

Tag-en-diplom-i-ledelse-målrettet-nye-ledere

Din lederudvikling i trygge rammer

Vi ved, at det kan være vanskeligt at finde plads i organisationen til at tale om alt det, som du oplever, er svært ved at være ny leder.

På diplomforløbet møder du andre nye ledere, som du kan udvikle dig sammen med. Du bliver opdateret med nyeste tendenser og teorier inden for ledelse - og du får en sikker øvebane, hvor du kan udvikle dig til den leder, du gerne vil være.

“Diplomuddannelsen i ledelse var det boost, jeg havde brug for i forhold til at finde modet til at springe ud som leder. Nu ved jeg en masse om ledelse, og jeg ved også, hvordan jeg kan og gerne vil udfylde lederrollen.”

Maiken Jøker Dohn, Viceleder i daginstitution

Et lederudviklingsforløb målrettet dine behov som ny leder


 • Det særlige ved diplomforløbet er, at du kommer på en stamhold, som består af andre nye ledere ligesom dig. Her kan du lufte de svære ting - samtidig med, at I lærer, fejler og udvikler jer sammen.
 • Som en del af forløbet tager vi sammen afsted på internat, hvor vi har fokus på samvær og faglig fordybelse. På internaterne er der to undervisere tilstede – og det giver mulighed for at lave en afvekslende undervisning. Ud over oplæg og gruppeopgaver, består undervisningen eksempelvis også af øvelser (fx øver vi vanskelige samtaler med hjælp fra skuespillere), ledelsessimulationsspil, flipped class room og walk-and-talks i naturen omkring Ry.
 • I løbet af uddannelsen har du mulighed for at få personlig sparring - fx omkring konkrete udfordringer, som du står med i din organisation, eller hvordan du bedst indfrier dine personlige mål og ambitioner som leder.
 • Igennem de tre obligatoriske moduler møder du fire gennemgående undervisere, som alle har erfaring med at udvikle nye ledere.

Kom godt fra start som ny leder - start med dig selv

Du kan udvikle dig som leder på mange måder. Vi anbefaler, at du starter med dig selv.

Læs om første modul: Det personlige lederskab og forandring
Læs om andet modul: Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling
Læs om tredje modul: Organisation, udvikling og samskabelse
Kom-godt-fra-start-i-lederrollen-med-en-diplom-i-ledelse

“Jeg oplever, at uddannelsen styrker lederskabet. Som leder står du simpelthen mere sikkert med en diplomuddannelse i ledelse”

Benedikte Lohfert Würtz, HR-chef i Herning kommune

Er en diplomuddannelse i ledelse - målrettet nye ledere også for dig?

 • Uddannelsesforløbet er for dig, der har været leder et par år, lige er blevet det eller gerne vil være det.
 • Du kan komme fra en privat virksomhed, en offentlig organisation eller en NGO. Det er ikke vigtigt, hvilken branche, du kommer fra.
 • Det væsentligste er, at du er forholdsvis ny i ledelse og har et ønske om at styrke dine ledelseskompetencer.
 • På uddannelsen vil du blive del af et netværk med op til 20 andre nye ledere.

Hvor lang tid tager en diplomuddannelse i ledelse - målrettet nye ledere?

 • De fleste bruger 2-3 år på at gennemføre en diplomuddannelse i ledelse.
 • Har du brug for en pause undervejs, er der også mulighed for det. Du kan nemlig strække dit studieforløb op til 6 år.

Hvordan er uddannelsen bygget op?

Uddannelsen består samlet set af tre obligatoriske moduler, tre valgfag og det afsluttende afgangsprojekt.

Du vælger selv i hvilken rækkefølge, du vil tage modulerne. Men vi anbefaler, at du starter med det obligatoriske modul "Det personlige lederskab og forandring" og derefter tager modulerne "Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling" og Organisation, udvikling og samskabelse" i den nævnte rækkefølge.

På den måde kan du følge det samme stamhold længst muligt.

grafisk oversigt DIL-ny leder

Det er fedt at mærke, hvordan modulerne bygger oven på hinanden - og at den viden, jeg får på det ene modul kan bruges på det næste og så videre. På den måde bliver der skabt en rød tråd igennem uddannelsen.

Lasse Aagaard, Politi- og indsatslederassistent

Alt det praktiske om uddannelsen

 • Tilmeldingsfrister: I starten af juni 2023 ved studiestart i september 2023  og i starten af december 2023 ved studiestart i februar 2024.
 • Udgift: Pris permodul ligger oftest mellem 8.000-17.000 kr. Prisen er inklusive internat og forplejning men omfatter ikke litteratur, som typisk er maks. 500 kr. per modul.
 • Adgangskrav: En videregående uddannelse på mindst bachelorniveau, en relevant kort videregående uddannelse eller en videregående voksenuddannelse plus to års relevant erhvervserfaring.
 • Uddannelsessteder: Undervisningen afholdes fysisk i Aarhus, og internater afholdes på Hotel Ry
Start din lederudvikling nu

Tag fat i os, hvis du har spørgsmål

marianne

Faglig kontakt

katerina-1

Studievejleder