Video

VIA udvikler den danske CST model

VIA University College udvikler den danske CST model i samarbejde med Annette Johannesen, der er Specialergoterapeut og international CST Trainer i metoden. Se videoen og hør Annette fortælle om processen.

Her kan du læse en gengivelse af det, der bliver sagt på videoen.

Der er stor interesse i de danske kommuner for at komme i gang med CST. Man kan næsten ikke vente, til vi får udviklet den danske model. Derfor er vi også begyndt at uddanne nogen i metoden, og man prøver kræfter med det nu. Dem, der har fået uddannelsen og kender metoden, får gode ideer, som vi samler sammen.

Vi udveksler erfaringer og ideer, og vi mener, det kan gavne den model, vi skal udarbejde, som bliver den rigtige danske model.

Derfor er det godt, at der er nogen, der begynder at tage uddannelsen og bruge metoden efter konceptet. Hen ad vejen samler vi idéerne sammen til den gode danske model.

Mere inspiration

Demensramte i bedre trivsel

Model for målrettet pleje øger livskvaliteten hos plejehjemsbeboere med demens. Målrettet indsats kan reducere BPSD-symptomer hos demensramte. Læs hvordan

Gå til siden

Ernæring og demens

Mennesker med demens lider ofte af fejlernæring. Hvad du kan gøre for at forebygge det? Få svar i videoen.

Gå til siden

Fald er en trussel mod den ældres liv

Fald fører ofte til store mobilitetsbegrænsninger. Lektor Michael Smærup fortæller her om de store konsekvenser og om vigtigheden af faldforebyggelse.

Gå til siden

Demens og madlavning

Demensramte har stor risiko for fejlernæring. Lektor Trine Vase Bendtsen fortæller om initiativer ved indkøb og madlavning, der kan mindske problemet.

Gå til siden