Video

Kvalitet i demensindsatsen

Gunhild Waldemar, Professor og Leder af Nationalt Videnscenter for Demens, fortæller om vigtigheden af, at vi tænker kvalitet ind i demensindsatsen i Danmark?

 

Dette er en gengivelse af, hvad der bliver fortalt i videoen.

Det er meget vigtigt at tænke kvalitet ind i demensindsatsen i Danmark. Ifølge Gunhild Waldemar, der er professor og leder af Nationalt Videnscenter for Demens, handler kvalitet om flere forskellige ting.

Kvalitet er både den faglige kvalitet som vi som ansatte i sundhedsvæsenet rigtig gerne vil øge, når vi gør det godt og har de rette kompetencer. Men det er også organisatorisk kvalitet. Vigtigheden i, at der er en organisation og sammenhæng på demensområdet i Danmark, som understøtter det, at hver enkel kan yde den bedste kvalitet.

Mere inspiration

Demensramte i bedre trivsel

Model for målrettet pleje øger livskvaliteten hos plejehjemsbeboere med demens. Målrettet indsats kan reducere BPSD-symptomer hos demensramte. Læs hvordan

Gå til siden

Ernæring og demens

Mennesker med demens lider ofte af fejlernæring. Hvad du kan gøre for at forebygge det? Få svar i videoen.

Gå til siden

Fald er en trussel mod den ældres liv

Fald fører ofte til store mobilitetsbegrænsninger. Lektor Michael Smærup fortæller her om de store konsekvenser og om vigtigheden af faldforebyggelse.

Gå til siden

Demens og madlavning

Demensramte har stor risiko for fejlernæring. Lektor Trine Vase Bendtsen fortæller om initiativer ved indkøb og madlavning, der kan mindske problemet.

Gå til siden