Demenshandlingsplanen 2025

Rikke Gregersen, docent, ph.d. og forskningsleder, VIA University College, giver en kort intro til demenshandlingsplanen 2025. Planen har nogle langsigtede mål med fokus på fem overordnede indsatsområder. Formålet er at skabe de bedste indsatser for mennesker med demens og deres pårørende.

 

Dette er en gengivelse af, hvad der bliver fortalt i videoen.

Demenshandlingsplanen 2025 blev vedtaget i december 2016. Den er vedtaget med et stort politisk flertal, og så er den i øvrigt skabt nedefra med en masse interesseorganisationer, kommuner, regioner og andre interessenter, der har været inde over for at skabe den bedst mulige demenshandlingsplan.

Den har nogle ambitiøse, langsigtede mål, der strækker sig frem mod 2025, og inden for en fireårig periode er der afsat 470 millioner kr. til formålet.

Formålet med planen er, at vi vedvarende kan arbejde for at kunne gøre de bedst mulige indsatser for mennesker med demens og deres pårørende.

Der er fem hovedfokusområder i den her plan. Det er udredning og opsporing, pleje og omsorg, pårørende, samfundet og viden og kompetencer, der skal sørge for, at vi opnår den bedste indsats og sikrer et demensvenligt Danmark.

Om Rikke Gregersen

Rikke Gregersen forsker i behandling af mennesker med demens. Hun er tilknyttet Demensalliancen og EUs forskningssamarbejde Interdem.

Hun har særlig viden om:

  • Demenssygdomme: symptomer, årsager og behandling
  • Psykosociale metoder og værdighed
  • Pårørendes behov og aflastning
  • Samarbejde med Kina om uddannelse af personale til demenspleje
  • CST (kognitiv stimulationsterapi)

Se Rikkes ekspertprofil

Mere inspiration

Demensramte i bedre trivsel
Artikel Gå til siden
Ernæring og demens
Video Gå til siden
Demens og madlavning
Video Gå til siden
Faldforebyggelse hos ældre - hvad kan vi gøre?
Artikel Gå til siden
Demens og madlavning - skab den gode oplevelse!
Artikel Gå til siden