Artikel

Agil projektledelse: Sådan kan det forklares

Vil du gerne vide, hvordan agil projektledelse er blevet det helt store, og hvad der kendetegner det? Det forklarer Peter G. Harboe i denne video.

 

Agil projektledelse er det nye

Men hvori ligger egentlig de store forskelle mellem agil projektledelse og almindelig projektledelse?

Når vi arbejder agilt, arbejder vi med faste tidsbokse på tre eller fire uger, hvor vi løser en opgave, der er aftalt, og når den er afleveret, kan vi lægge en ny opgave ind – i modsætning til projekter, hvor man har lange planer. Det betyder, at vi kan ændre noget hver tredje eller fjerde uge.

Det næste, der kendetegner agil projektledelse, er, at vi har én ansvarlig som står for at sikre, at det vi producerer i den tidsboks, er det, der er nødvendigt. Og vi har ikke som sådan en styregruppe, der styrer projektet på den led.

Så har vi faste grupper med alt den kompetence, der er nødvendig for at løse opgaven i tidsboksen, og vi skifter ikke medlemmerne ud løbende.

Det sidste, som er meget kendetegnende for agil projektledelse, er, at vi sikrer fremdrift, og vi diskuterer fremdrift næsten dagligt eller i hvert fald ugentligt i de her projekter.

Om Peter G. Harboe
Peter G. Harboe er underviser og forsker på VIA University College, Innovation og Karriere. Peter er cand.merc. og underviser på Diplom i Projektledelse en række moduler herunder metodefag, strategi og porteføljeledelse. Peter har mere end 25 års erfaring fra projekter i dansk erhvervsliv og er ekspert i projektledelse, branding og markedsføring. Han er blogger, debattør og forfatter.

Mere inspiration

Projektledelse: Vandfaldsmodel eller agile metoder – hvad bør du gribe ud efter?

Du skal både kunne mestre simple værktøjer som vandfaldsmodellen og de agile metoder. Artiklen her forklarer hvilke værketøjer, du skal bruge hvornår.

Gå til siden

Projektledelse: Skab følgeskab blandt kolleger og få medvind i projektet

Vidste du, at opbakning blandt kolleger er en forudsætning for succes i dit projekt? Her får du gode råd til, hvordan du kan skabe følgeskab og få medvind!

Gå til siden

Procesledelse: Hvorfor er det en af tidens vigtigste ledelseskompetencer?

Hvad er det procesledelse kan ift. til de mere traditionelle ledelsesformer? Læs med her og find ud af, hvordan du kan gøre brug af procesledelse.

Gå til siden

Effektive procesværktøjer til at udøve procesledelse

Hvilke procesværktøjer og procesøvelser er bedst at anvende? Få bud på teknikker og metoder til en succesfuld start og god struktur for din procesledelse.

Gå til siden