Agil projektledelse: Sådan kan det forklares

Vil du gerne vide, hvordan agil projektledelse er blevet det helt store, og hvad der kendetegner det? Det forklarer Peter G. Harboe i denne video.

 

Agil projektledelse er det nye

Men hvori ligger egentlig de store forskelle mellem agil projektledelse og almindelig projektledelse?

Når vi arbejder agilt, arbejder vi med faste tidsbokse på tre eller fire uger, hvor vi løser en opgave, der er aftalt, og når den er afleveret, kan vi lægge en ny opgave ind – i modsætning til projekter, hvor man har lange planer. Det betyder, at vi kan ændre noget hver tredje eller fjerde uge.

Det næste, der kendetegner agil projektledelse, er, at vi har én ansvarlig som står for at sikre, at det vi producerer i den tidsboks, er det, der er nødvendigt. Og vi har ikke som sådan en styregruppe, der styrer projektet på den led.

Så har vi faste grupper med alt den kompetence, der er nødvendig for at løse opgaven i tidsboksen, og vi skifter ikke medlemmerne ud løbende.

Det sidste, som er meget kendetegnende for agil projektledelse, er, at vi sikrer fremdrift, og vi diskuterer fremdrift næsten dagligt eller i hvert fald ugentligt i de her projekter.

Om Peter G. Harboe
Peter G. Harboe er underviser og forsker på VIA University College, Innovation og Karriere. Peter er cand.merc. og underviser på Diplom i Projektledelse en række moduler herunder metodefag, strategi og porteføljeledelse. Peter har mere end 25 års erfaring fra projekter i dansk erhvervsliv og er ekspert i projektledelse, branding og markedsføring. Han er blogger, debattør og forfatter.

Mere inspiration

Modstanden i forandringsprojekter
Podcast Gå til siden
15 råd til projektledelsen de kritiske ”første 30 dage” af projektet
Artikel Gå til siden
Sådan får du projektejer og styregruppen til at bidrage aktivt
Artikel Gå til siden
Er projektets deltagere ikke med dig? Få redskaber til at fremme motivationen
Artikel Gå til siden
Det skal du være opmærksom på, når du skal lede et forandringsprojekt
Artikel Gå til siden